Saturday, December 31, 2011

ini baru namanya rezeki jatuh dari langit

Pada pukul XX:31,

Ena, bangun nak keluar tak beli barang sekolah?
Er hmm kejap kejap*mata tertutup
Nak pergi mana? Subang Parade tak?
Taknaklah. JUSCO. JUSCO
Jusco mana? Bukit Tinggi ke Bukit Raja?
Ah kenapa banyak sangat bukit? Yang kecik tu. Taknak yang besar besar. Malas nak jalan.
Oh bukit Raja lahhtu.

*****

Lepas membeli dan belahh, di pintu masuk utama, terdapat beberapa booth booth Nokia, Samsung dan sebagainya. 

Tiba tiba ayahku bersuara.

" Ehem, dah pergi cepat beli handphone "

dan mukaku begini: 



BIAR BETUL? 

Ah, durian runtuh durian runtuh. Sabar, cover dulu. Tak boleh percaya ni. Ni mesti kes nak menjatuhkan martabat beta. Uuuuuuuuu jalanpunyajalanpunyajalan, betul kau nyaahh xD

Dan akhirnya dia menjadi milik beta. 


Fuh pertama kali dalam sejarah beli fon. selama ni dapat pun turun temurun. tsktsk


Alhamdulillah, Study Hard for PMR and it's worth it. Ulalala :')



p/c: Ahh kenapa lah beli masa nak naik sekolah. Rasa menyesal pulak --' nanti berdebu kesian diaaaa.

7 comments:

Tuan Besar said...

HAHAHAHAHAHA muka budak tu tak boleh comel lagi? Whuuuuu bapak kau memang dah rancang nak beli last minute. Kau pergi sekolah dia guna :p

NurFarinaAzwa (Y) said...

budak tu jiran aku punya anak, aku ambil sorok sorok ;p aah tahu tkpe. dia dah rancang awaal aawal. menyesal pulak aku nak beli tadi. haiyahh

Ainaa Hasinah said...

hahaha, itulah. aku pon terfikir gak. kenapa lah kau dapat betul2 dah nak start skolah dah. haha

NurFarinaAzwa (Y) said...

Haaaaaa kaan. Sedih aku. Tak dapat nak explore puas puas :-(

NurFarinaAzwa (Y) said...
This comment has been removed by the author.
Nia Erry. said...

yeay padan muka, aku tahu bapak kau mesti nak guna dulu puas-puas, lepas tu dia bagi kau guna jadi benda tu dah secondhand. Turun-temurunlah namanya.

NurFarinaAzwa (Y) said...

ah takdetakde aku nak sorokkan. tulah risau aku macammni. taknak balik sekolah lah :p